nav
archief 1990 - 2015
101 vragen over doof zijn

101 vragen over doof zijn

1990

'101 vragen over doof zijn' is wat de titel al aangeeft. Vragen als: Kunnen dove mensen dansen? Missen dove mensen geluid? Hoe worden doven 's morgens wakker? Is gebarentaal internationaal? Bestaat er po√ęzie in gebarentaal? worden door vijf dove auteurs beantwoord.

Info

101 vragen over doof zijn is ontstaan, omdat docenten Nederlandse Gebarentaal in Amsterdam, van wie enkelen ook bij Handtheater actief zijn, de ervaring delen dat de meeste niet-doven nauwelijks enige kennis hebben over of ervaring met de dovengemeenschap, de gebarentaal en de dovencultuur. Het boekje heeft jarenlang een belangrijke taak vervuld. Er zijn vertalingen gemaakt in het Engels, het modern Arabisch, het Marokkaans en het Turks. De Nederlandse, Engelse en modern Arabische versie zijn als download beschikbaar. Tevens is er een spelversie van gemaakt. Het boekje is met name gebruikt om beleidmakers, horende theatermakers en de pers te informeren.

Medewerkers

tekst Henk Buter, Wim Emmerik, John van Gelder, Wil Hendriks en Marijke Scheffener idee en eindredactie Mieke Julien vormgeving Hilde Salverda foto omslag John van Gelder

Downloads