nav
archief 1990 - 2015
Amy en Thomas

Amy en Thomas

2012

In 'Amy en Thomas en hun papa’s en oma’s' vertellen drie generaties van twee dove families, de familie Zwenne en de familie Stoel, over wat zij hebben meegemaakt op de Amsterdamse school voor doven.

Info

In 1 april 2011 bestaat het Amsterdamse dovenonderwijs precies honderd jaar. Ter gelegenheid hiervan is Handtheater benaderd met de vraag een toneelvoorstelling te maken. Het is een vertelling geworden, AMY EN THOMAS en hun papa’s en oma’s, door drie generaties van twee dove families, de familie Zwenne en de familie Stoel, voorafgegaan door een projectie van historische schoolfoto’s en de korte film Uit de Oude Doos.

Amy Stoel zit in groep 4 van Kentalis Signis te Amsterdam. Haar vader Eric heeft ook in Amsterdam op school gezeten. Kentalis Signis heette toen nog de J.C. Ammanschool. Oma Gerda ging ook naar de J.C. Ammanschool.

Thomas Zwenne zit in groep 8 van Kentalis Signis. Zijn vader Wouter en oma Loes gingen naar de J.C. Ammanschool. Zij vertellen over wat zij op school hebben meegemaakt. Over logopedie, melk met vellen, oude en nieuwe gebaren. En nog veel meer.

De voorstelling van drie kwartier vindt plaats op 21 maart 2012 voor een publiek van ongeveer honderd kinderen en leerkrachten.

In mei wordt de voorstelling geregistreerd door de dove filmer Tim de Graaf onder leiding van John van Gelder. Van deze opname is een DVD gemaakt in een oplage van 200, voor alle leerkrachten en leerlingen van Signis. Zij hebben de DVD op de laatste schooldag aangeboden gekregen.

Medewerkers

vertellers Gerda, Eric en Amy Stoel; Loes, Wouter en Thomas Zwenne samenstelling en spelbegeleiding John van Gelder en Mieke Julien begeleiding vanuit de school Ali Shafiee tolken Gerdinand Wagenaar en Erika Bloemkolk techniek John Neufeld fotografie Syll Schaap foto's repetitie John van Gelder filmregistratie Tim de Graaf

Multimedia

Amy en Thomas - complete film van voorstelling 2012-03-21

In 'Amy en Thomas en hun papa’s en oma’s' vertellen drie generaties van twee dove families, de familie Zwenne en de familie Stoel, over wat zij hebben meegemaakt op de Amsterdamse school voor doven.Amy en Thomas - Verhalen uit de Oude DoosAmy en Thomas - fotoalbum historische foto'sAmy en Thomas - fotoalbum voorstelling 2012-03-21

© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst


Amy en Thomas - fotoalbum repetitieDownloads