nav
archief 1990 - 2015
Hiphop through Eurappa

Hiphop through Eurappa

1994

Hiphop through Eurappa is een theaterweek voor de leerlingen van de middelbare school voor doven, het Rudolf Mees Instituut in Rotterdam. In de week van 27 juni tot en met 1 juli 1994 volgen alle leerlingen in drie groepen een aantal lessen en werken samen aan een voorstelling.

Info

Hiphop through Eurappa is onderdeel van het identificatieproject, een samenwerkingsproject van het Rudolf Mees Instituut (RMI) en Handtheater. Sinds 1991 werken het RMI en Handtheater samen om de leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs een project te bieden aan het einde van het schooljaar.

De leerlingen volgen negen workshops: Ik en Jij, Straatkunst 1 en 2, Graffiti 1 en 2, Verhalen Vertellen, Stempelen, Gebarenhiphop en Hiphop.

De voorstelling bestaat uit korte scènes van ongeveer 2 minuten uitgevoerd door groepjes van 6 à 7 leerlingen. Ieder groepje heeft een hiphoppatroon en één tekst. Van te voren is afgesproken wie van het groepje de tekst 'rapt'. De anderen vormen een soort koor. Tussen de groepjes zijn twee of drie solo's. De totale lengte van de voorstelling is 20 à 25 minuten. Het decor bestaat uit omgevallen vuilnisbakken waar papier uit 'stroomt'. Op de achtergrond staat vijf televisies, die zijn aangesloten op een videorecorder. Op alle televisies is dezelfde tape te zien van MTV met rappende/hiphoppende jongeren. De groepjes komen van verschillende kanten het podium op.

Medewerkers

docenten Joep Backhuijs, Jean Couprie, John van Gelder, Lot Julien, Mieke Julien, Sam Pattipeiluhu, Truus de Ridder, Marjanne Romkema en leerkrachten van het RMI

Downloads