nav
archief 1990 - 2015

Jongeren Open Podium - Inventarisatiebijeenkomst

2009

Op 28 juni organiseert Handtheater een jongerenavond. De lucht zindert van creativiteit, inspiratie en enthousiasme. De jongeren hebben verschillende plannen voor het maken van een kort stuk. Op zaterdag 10 oktober is er een vol en gevarieerd avondprogramma in CC ‘t OOG

Info

Vanuit Handtheater is een filmpje gemaakt waarin Merel Bon jongeren oproept om mee te doen aan het Jongeren Open Podium, kortweg afgekort als JOP. (Zie Multimedia.) Op zondagavond 28 juni 2009 is er een creatieve avond voor jongeren en jongvolwassenen. 
Hier is een behoorlijk aantal jongeren op af gekomen. Zij zitten boordevol inspiratie en zijn enthousiast aan de slag gegaan. Er zijn acht groepen ontstaan. Elke groep is totaal anders, met eigen creativiteit en talent. Zij werken zelf hun ideeën uit en de coaches/regisseurs van Handtheater haken hierop in. Al deze jongeren werken hard om die avond vol trots hun eigen stuk te presenteren. Elk stuk duurt circa 15 minuten, van alles: dans, film, gebarenpoëzie en fysiek theater. 
Op zaterdagavond 10 oktober is het zover en vindt JOP plaats. De presentatie is in handen van het duo Marte Bol Raap en Wouter Bolier. 
Van alle groepen die bij Jongeren Open Podium optreden, krijgt één groep groen licht voor het maken van een echte theaterproductie: De Theaterdroom.

Multimedia

JOP - Jongeren Open Podium video oproep

Op zondagavond 28 juni organiseert Handtheater een creatieve avond voor jongeren en jongvolwassenen. De deelnemers krijgen de kans en de mogelijkheid om hun eigen talenten te laten zien. Tijdens de jongerenavond wordt van de deelnemers gevraagd een plan te maken voor een visuele voorstelling en daar een korte presentatie over geven. Bij een visuele voorstelling kan gedacht worden aan gebarenpoëzie, theatergebaren, fysiek theater, dans, film of visuele muziek. Het is de bedoeling dat de deelnemers daarna ook echt aan de slag gaan om na de zomervakantie, ergens in oktober, kort een stukje van de voorstelling te laten zien. Het beste plan krijgt 2000 euro toegekend om te besteden aan het ontwikkelen van een echte theaterproductie die uiteindelijk in Handtheater zal worden vertoond!