nav
archief 1990 - 2015
Kindermiddag - Circus Elleboog

Kindermiddag - Circus Elleboog

2005

Circus Elleboog geeft een workshop Circus in Theater 't OOG voor dove en horende kinderen van 8 tot 14 jaar en hun ouders.

Info

In de theaterzaal, die voor dit doel helemaal is leeggeruimd, wordt een cirkelvormige doek uitgespreid waar iedereen in een kring omheen gaat staan. De kinderen pakken de doek op en laten die op verschillende manieren golven. De oefening, met als doel groepsvorming en leren samenwerken, heeft het beoogde resultaat.

Daarna wordt er geoefend in ballopen, jongleren, fietsen op een éénwieler, diabolo en acrobatiek. De docenten begeleiden de kinderen, samen met twee tolken, bij het doen van hun kunstjes. Dat gebeurt op zo’n aandachtige manier, dat de kinderen ver boven hun kunnen uitstijgen. De ouders helpen de kinderen en doen af en toe een acrobatische oefening mee. En het mooiste moment is natuurlijk dat iedereen zich aan het einde van de middag in circuskleren mag uitdossen om een voorstelling te geven. De kinderen zijn dolenthousiast en willen het liefst volgende week weer een middagje ‘ellebogen in ’t OOG’. Ook de docenten van Circus Elleboog zijn heel enthousiast en geven te kennen graag vaker een activiteit te willen verzorgen.

Medewerkers

workshopbegeleiding docenten van Circus Elleboog uit Amsterdam introductie Jean Couprie en John van Gelder

Multimedia

Fotoalbum Circus Elleboog