nav
archief 1990 - 2015
Kindermiddag - Goudvis en Muis

Kindermiddag - Goudvis en Muis

2006

De dove goochelaar Auke Kuitert verzorgt een workshop goochelen voor dove en horende kinderen van 6 tot 10 jaar, en hun ouders. Er doen 39 mensen mee.

Info

Goochelaar Auke Kuitert komt. Dat is de aanleiding voor Thomas om zijn verjaardag in CC ’t OOG te vieren samen met klasgenootjes en hun ouders. Thomas die 7 jaar wordt, heeft daarvoor als uitnodiging een CD-rom rondgestuurd, waarop hij in gebarentaal zelf vertelt wat er gaat gebeuren, waarom, wanneer en waar.

Er staat speciaal voor hem een stoel, versierd met slingers en ballonnen.

Auke is een rasgoochelaar. Hij scheurt oranje papier in snippers en stopt de snippers in een pan. Deksel erop. Deksel eraf. De oranje snippers zijn veranderd in een levende goudvis! En in die bakvorm zit opeens een muis.

Aukje stopt vier zakdoeken (rood, geel, groen en blauw) in vier aparte glazen. Dan schenkt hij er water bij en het water verandert van kleur: rood, geel, groen en blauw. Of de kinderen dat willen opdrinken? Toch maar liever niet.

Bij al die trucs geeft Auke de kinderen een belangrijke rol. Uiteindelijk leert hij aan de kinderen  zelf nog een truc.

Auke heeft een uitstekend contact met de kinderen. Gebarentaal is zijn moedertaal en hij kent het doof zijn van binnenuit.

Zowel kinderen als volwassenen genieten enorm van deze middag. En voor Thomas is het een ‘topverjaardag’. Je wordt maar een keer 7!

Medewerkers

workshopbegeleider Auke Kuitert introductie Jean Couprie en John van Gelder

Multimedia

Fotoalbum GoochelenDownloads