nav
archief 1990 - 2015
Kindermiddag - Máša en de Beer

Kindermiddag - Máša en de Beer

2007

Anna Jurášová uit Tsjechië vertelt het verhaal Máša en de Beer en speelt daarna met de kinderen scènes uit het verhaal na. Er zijn 29 deelnemers, dove en horende kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders.

Info

Anna vertelt met behulp van Danielle het Russische verhaal Máša en de Beer, dat sterke overeenkomsten vertoont met Roodkapje en de Wolf. Danielle speelt Máša en Anna de Beer. Ter illustratie gebruiken ze een groot boek met tekeningen van de verschillende scènes uit het verhaal.

Er was er eens een klein meisje, Máša. Zij woont met haar oma en opa in een dorpje. Tijdens het aardbeien plukken verdwaalt ze in het bos! Ze komt terecht bij het huis van de grote beer…

De kinderen zitten ademloos te luisteren. Daarna is er een workshop naar aanleiding van het verhaal. Vol enthousiasme spelen de kinderen zelf de rollen in het verhaal.

Medewerkers

workshopbegeleider Anna Jurášová (doof, Tsjechië)

Anna Jurášová is een van de afgestudeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Brno, Tsjechië. Deze hogeschool is de enige in Europa die dove studenten in de gelegenheid stelt om een vierjarige opleiding op HBO niveau te volgen in drama. Anna is gespecialiseerd in kindertheater en theaterworkshops voor kinderen. Haar voorstellingen en workshops zijn kleinschalig en ze besteedt veel aandacht aan het contact met de kinderen.

introductie Jean Couprie en John van Gelder fotografie John van Gelder

Multimedia

Fotoalbum Máša en de beer