nav
archief 1990 - 2015
Kindermiddag - Magicians Surprise (Tsjechië)

Kindermiddag - Magicians Surprise (Tsjechië)

2006

De Tsjechische groep Divadlo Neslyšim, in 1997 opgericht door de dove afgestudeerden van de Hogeschool voor de Kunsten in Brno, Tsjechië, geeft voorstellingen in gebarentaal voor zowel kinderen als volwassenen. 26 Kinderen en ouders doen mee.

Info

In Magicians Surprise huppelt een meisje het podium op en ziet tot haar verbazing een grote ton staan, bezaaid met sterretjes. Aan de ton hangt een touw. Als ze daaraan trekt komt er een tovenaar tevoorschijn. En wat voor een! De ton verandert in een bos en tussen de bomen kruipt een muis tevoorschijn. Het meisje laat de gebaren voor boom en muis zien, en de kinderen doen mee. Dan verandert de ton in een meertje en zwemt er een vis voorbij. De tovenaar verandert het meertje in een lucht met wolken en er vliegt een vogel door de lucht. Dan verandert de tovenaar in een clown die zo graag jongleren wil. Maar dat kan hij helemaal niet, dus komen de kinderen hem helpen en brengen hem het jongleren bij.

Aan het einde van de voorstelling maakt de tovenaar gebaren voor dieren en vraagt de kinderen of ze die dieren in de voorstelling hebben gezien. Een aap? Nee! Een vis? Ja!

Na afloop maken de kinderen tekeningen over alles wat ze gezien en meegemaakt hebben.

De voorstelling heeft een aantrekkelijk decor dat op eenvoudige wijze kan veranderen, en is vooral geschikt - vanwege de eenvoud van de structuur - voor de jongste kinderen.
 

Medewerkers

workshopbegeleiders Petra Vanurova en Monika Kurincova van theatergroep Divadlo Neslyšim, Tsjechië introductie Jean Couprie en John van Gelder fotografie John van Gelder

Multimedia

Fotoalbum Tsjechië