nav
archief 1990 - 2015
Kindermiddag - Pinokkio

Kindermiddag - Pinokkio

2007

Anna Jurášová geeft de voorstelling en workshop Pinokkio, gebaseerd op het beroemde boek van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi uit 1883.

Info

Pinokkio gaat over een houten pop, gemaakt door de poppenmaker Gepetto. Gepetto wil zo graag een zoon. Als de houten pop tot leven komt, is Gepetto dolblij. Zoals alle jongens van zijn leeftijd is Pinokkio soms stout en jokt hij ook wel eens. Voor straf wordt zijn neus dan een stukje langer.

Op donderdag 19 april 2007 komen Anna Jurášová en Daniela Pořízková uit Tsjechië met het vliegtuig op Schiphol aan. De volgende dag geven zij twee workshops op Signis, de school voor dove kinderen in Amsterdam. Op zondag vertelt Anna in CC ’t OOG het verhaal van Pinokkio, de houten pop met de lange neus die uiteindelijk een jongen wordt. Daarna speelt ze scènes uit het verhaal met de kinderen en hun ouders uit. Uit de rode kist haalt Anna Pinokkio. Die blijkt te kunnen gebaren! Harry vindt hem zo lief dat hij Pinokkio hartelijk knuffelt. Naomi en Ruben zijn in het begin wat verlegen, maar worden door hun enthousiaste ouders over de streep getrokken. Wouter heeft geen aanmoediging nodig. Wanneer Anna een vrijwilliger zoekt, steekt hij als eerste zijn vinger op.

Anna  is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Brno, Tsjechië. Deze Hogeschool heeft een in Europa unieke theateropleiding voor dove acteurs. Tijdens haar verblijf stelden we haar een aantal vragen. De lijst is te vinden bij de downloads.

Medewerkers

spel en begeleiding Anna Jurášová en Daniela Pořízková introductie en fotografie John van Gelder

Multimedia

Fotoalbum PinokkioDownloads