nav
archief 1990 - 2015
Open Podium

Open Podium

1997

Het Open Podium is vrijplaats voor doven om korte presentaties te geven voor een publiek vanuit verschillende disciplines, zoals theater, po√ęzie en vertelkunst, dans, mime, clownerie, poppen- en maskerspel, fotografie en film. Per keer vinden meerdere presentaties plaats van steeds andere deelnemers. Iedere presentatie wordt begeleid door vakdocenten. Open Podium is vanaf 1997 ruim 10 jaar gehouden.

Info

Het Open Podium is vele malen georganiseerd en geliefd bij het publiek. De diversiteit van de optredens is aantrekkelijk. Kinderen, jongeren en volwassenen hebben uiteenlopende bijdragen: een eenakter, gedichten, een mimeact, een korte film. Iedere avond is weer een verrassing. Het Open Podium heeft een wisselende presentator die de acts introduceert. Open Podium wordt niet getolkt.

Van het Open Podium is een uitvoerig verslag met richtlijnen voor het zelf organiseren van een Open Podium. In dit verslag is ook een bijlage opgenomen De Melkboer. Dat is een kort toneelstuk voor vijf personen dat iedere keer anders kan worden gespeeld. In de bijlage is een handleiding opgenomen hoe De Melkboer kan worden voorbereid en uitgevoerd.

    

Multimedia

Open Podium - 2005-06-11Open Podium - 2013-03-08

Een korte impressie van Open Podium op 8 maart 2013 in Amsterdam.Open Podium - Het Piratenschip - 2001-02-17Open Podium - fotoalbumDownloads