nav
archief 1990 - 2015

Ritje door dovenland

2000

Ritje door Dovenland is de uitwerking van het Symposium Dovencultuur in 't OOG dat op 28 november 1999 in Theater 't OOG aan de De Wittenkade in Amsterdam werd gehouden. De bedoeling is dat de resultaten van dit symposium gedeeld worden met de dovengemeenschap.

Info

De naam Ritje door Dovenland is ook gekozen vanwege het tienjarig bestaan van de Amsterdamse Gebarentram, een ontwerp van Gert-Jan de Kleer.

De doelstelling van Ritje door Dovenland is het presenteren van de bevindingen van het Syposium Dovencultuur in 't OOG aan de dovengemeenshap en deze in staat stellen hierop commentaar te geven. Er zijn zeven 'haltes': dovenorganisaties, dovencultuur, Nederlandse Gebarentaal, onderwijs, kunst, media, communicatie en tolken. Bij elke halte hangen wensen die een uniek nummer hebben. De deelnemers krijgen een pen en een strippenkaart waarop zij de tien wensen van hun keuze kunnen noteren.

Voor Ritje door Dovenland is een reiskoffer samengesteld, zodat andere instellingen hun eigen ritje door dovenland kunnen organiseren.

Medewerkers

concept Mieke Julien vormgeving Hilde Salverda discussieleider Herman Scheper begeleiders deelnemers John van Gelder en Perwin Schol; Mieke Julien en Hilde Salverda declamatie gedicht Eduard Leuw verslag Mieke Julien met dank aan Jolanda van Dam en Ingrid Jansen (SWDA)

Downloads