nav
archief 1990 - 2015
Ritme - pilot voor Moving Light

Ritme - pilot voor Moving Light

2011

Ritme is een pilot voor Moving Light. In drie weekenden werken drie jonge dove dansers, Daan, Ernst en Tracy met choreografe Maxi Hill aan de korte dansvoorstelling Ritme.

Info

In drie weekenden werken drie jonge dove dansers, met choreografe Maxi Hill aan de korte dansvoorstelling Ritme.
Ritme is op zondag 5 juni 2011 te zien in de uitverkochte zaal van het Doven Ontmoetings Centrum in Amsterdam. Daan, Ernst en Tracy dansen op bewegende beelden, van golven, wolken, bomen in de wind en voeten van voorbijgangers. De voorstelling laat zien hoe indrukwekkend het kan zijn als er eens niet op muziek, maar op beeld wordt gedanst.

Ritme is een voorproefje van het project Moving Light, waarin jonge dove dansers een dansvoorstelling gaan maken op lichtspel en ritmische filmbeelden. Projectcoördinator Manu van Poppel vertelt over dit project, waarna impressies te zien zijn van dansproducties uit de internationale dovenwereld.

Medewerkers

dansers Daan Frumau, Ernst de Hart en Tracy van der Wal choreografie Maxi Hill projectcoördinator Manu van Poppel techniek John Neufeld

Multimedia

Ritme - fragment voorstelling

Ritme is een pilot voor Moving Light. In drie weekenden werken drie jonge dove dansers, Daan, Ernst en Tracy met choreografe Maxi Hill aan de korte dansvoorstelling Ritme. Hierboven een filmfragment van de voorstelling Ritme.Fotoalbum RitmeDownloads