nav
archief 1990 - 2015

RMI losse workshops

1992, 1991

Sinds 1991 werken het Rudolf Mees Instituut (RMI) in Rotterdam en Handtheater samen om de leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs een project te bieden aan het einde van het schooljaar. Aanvankelijk bestond dat project uit een aantal workshops op het gebied van drama, gebarentaal, expressie en mimiek.

Info

Sinds 1991 werken het Rudolf Mees Instituut (onderdeel van de Ammanstichting, nu Aurisgroep) en Handtheater samen om de leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs een project te bieden aan het einde van het schooljaar.

Aanvankelijk bestaat dat project uit een aantal losse workshops op het gebied van drama, gebarentaal, expressie en mimiek.

In 1993, 1994 en 1996 doen alle leerlingen van de school mee aan een theaterweek en werken zij toe naar een voorstelling.

In 1993 is de theaterweek gebaseerd op de film The Westside Story.

In 1994 is het thema 'straatcultuur' in het project Hiphop through Eurappa.

In 1996 heet de voorstelling Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap, gebaseerd op de voorstelling De Man, de Stad en het Boek van Handtheater.

Over deze drie laatste theaterprojecten is extra informatie op deze website te vinden.

De doelstelling van de theaterprojecten is leerlingen:

- aspecten van theater, taal, dans en beweging laten ervaren

- informeren over de geschiedenis van de dovengemeenschap en het dovenonderwijs

- in contact brengen met volwassen doven en Nederlandse Gebarentaal

- laten samenwerken in een andere groepssamenstelling dan gewoonlijk.

Medewerkers

workshopdocenten Marja Bönker, Jean Couprie, John van Gelder, Gert-Jan de Kleer, Sam Pattipeiluhu spel John van Gelder coördinatie Mieke Julien

Downloads