nav
archief 1990 - 2015

Snuffelcursus theater

1992

Een leeg podium. Zet een schot neer. Het wordt een kamer. Zet een bed neer. Het wordt een slaapkamer. Doe een rode lamp aan. Het wordt een hoerenkast. Een gewoon gezicht. Smeer zwart onder de ogen. Het wordt een moe gezicht. Stift de lippen rood. Het wordt een feestelijk gezicht. Zet een paar zwarte strepen. Het wordt een oud gezicht.

Info

De Snuffelcursus Theater heeft als extern doel: het enthousiasmeren van doven voor theater, hetzij om als publiek voorstellingen van Handtheater en andere (dove) theatergroepen te bezoeken, hetzij om actief aan het theater in Nederlandse Gebarentaal deel te nemen, als speler, belichter, decorontwerper, grimeur etc.

De cursus heeft als intern doel: cursisten laten beleven wat theater is: vormgegeven illusie; het met niets iets maken. De cursisten ervaren dat ze met weinig middelen veel kunnen oproepen.

De Snuffelcursus is een basiscursus. Op basis van deze eerste oriëntatie kunnen de cursisten een keuze maken uit vervolgcursussen. De cursus bestaat uit vijf lessen: grime, kleding, spel, decor en belichting, en vindt plaats om theater PH31 in Amsterdam.