nav
archief 1990 - 2015

Spelen met Gebaren

1995

'Spelen met gebaren' is een week voor dove mensen van 15 tot 22 juli. De week vindt plaats op een kampeerterrein bij het Drontermeer. John van Gelder begeleidt de week. De dove cursisten werken samen met een groep horende mensen, die de workshop doen van Maxi Hill, dansdocente.

Info

Spelen met gebaren is onderdeel van het cursusprogramma van Stichting Buitenkunst. Stichting Buitenkunst organiseert workshops op het gebied van dans, theater, muziek, literatuur en beeldende kunst. De workshops vinden plaats in prachtige natuurgebieden, waar je kunt kamperen. Als het mooi weer is, wordt er buiten geoefend. Regent het, dan vinden de workshops plaats in grote tenten. Elke dag is er in de pauze een voorstelling. 's Avonds ontmoeten de cursisten elkaar in tenten.

Het programma duurt zes dagen van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Iedere ochtend begint met een oefening in dans en beweging voor de horende en dove groep samen. De oefening wordt gegeven door Maxi Hill. Dan is er een korte oefening in gebaren. Ook voor de horende en dove groep samen. Die oefening wordt gegeven door John van Gelder.

Daarna gaan de horende en dove groep apart werken. Aan het einde van de week geven de doven en horenden samen een voorstelling voor publiek.

Medewerkers

docent dans Maxi Hill docent creatief gebaren John van Gelder