nav
archief 1990 - 2015
Symposium Dovencultuur in 't OOG 2006

Symposium Dovencultuur in 't OOG 2006

2006

In 2006 vindt in het nieuwe Theater ’t OOG het symposium Dovencultuur in 't OOG plaats. Dit symposium is een logisch vervolg op het symposium in november 1999 dat door bijna honderd voortrekkers uit de dovengemeenschap is bijgewoond.

Info

Het symposium Dovencultuur in 't OOG borduurt ook voort op Gebaren is een kunst, een informatieve dag over kunstuitingen in NGT die door het Fonds voor de Letteren op 17 mei 2001 in Felix Meritis te Amsterdam werd georganiseerd.De bedoeling van de dag was om vertegenwoordigers van fondsen voor de kunsten, en van gemeentelijke en landelijke overheden te informeren over kunstuitingen in de Nederlandse Gebarentaal.

Handtheater wil nu weer een stap verdergaan en met podiumkunstenaars, doof en horend, die zich bezighouden met kunstuitingen in de Nederlandse Gebarentaal van gedachten wisselen over wat we tot nu toe hebben bereikt. Op het symposium bekijken we videobanden van podiumproducties, van toneelstukken, gedichten, verhalen, vertalingen van muziek enz.
Wat vinden we goed en mooi? En waarom? Wat vinden we minder geslaagd? En waarom?
Wat missen we? Welke nieuwe wegen kunnen we bewandelen?
Enkele buitenlandse gasten kijken mee en laten hun licht erover schijnen.
Op de laatste dag worden de resultaten van de voorgaande dagen gepresenteerd aan de fondsen, gemeentelijke en landelijke overheden en aan de dovengemeenschap.
Het symposium wordt afgesloten met een voorstelling en een borrel.

Medewerkers

dagvoorzitter Dick Kerkhoven voorzitters werkgroepen Jean Couprie, Alice van der Garde, Will Hendriks, Dick Kerkhoven, Tamara van Meer, Perwin Schol en Pascal Ursinus notulisten Mieke Julien, Marijke Scheffener, Marianne van der Staay, Sonja Ursem, Teja Vossen, Mick Witteveen en Sandra Zappeij eindedactie Mieke Julien fotografie John van Gelder vrijwilligers Elsa Couprie, Will Hendriks, Hans Schuite, Ingo Schum, Rudy Plijter en Janneke Tigchelaar productie Jean Couprie, John van Gelder, Mieke Julien, Dick Kerkhoven, Tonny van Kleinwee en Teja Vossen

Multimedia

Gebarentaal voor het Voetlicht - fotoalbumDownloads