nav
archief 1990 - 2015
Toneelspelen is doen alsof

Toneelspelen is doen alsof

2014

Toneelspelen is doen alsof. Je zet een kroon op je hoofd en je bent opeens een koning. Je pakt een zwaard en je wordt een ridder. Je legt de pop in bed en je speelt dat je vader of moeder bent. Je legt een laken over twee stoelen en kijk, daar is je tent.

Info

De video-dvd bevat de film Toneelspelen is doen alsof, waarin een dove presentatrice de kijker rondleidt door een theater. Ze neemt je mee naar de kassa, de kleedkamer, de techniekcabine, de foyer en de zaal. Ze geeft daarbij uitleg over de belangrijkste aspecten van het theater maken. De film is gemaakt door Handtheater, het enige theatergezelschap in Nederland dat voorstellingen maakt in de Nederlandse Gebarentaal.

Op de dvd-ROM staan ongeveer 200 toneelbegrippen in gebarentaal. Dit lexicon is samengesteld door Handtheater en opgenomen in samenwerking met het Nederlands Gebarencentrum, een landelijk expertisecentrum op het gebied van de Nederlandse Gebarentaal.

Toneelspelen is doen alsof is bedoeld voor dove kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Medewerkers

presentatie Iris Steijvers van Orselen idee Mieke Julien script Wouter Bolier filmregie John van Gelder en Wouter Bolier camera en montage Timothy de Graaf voice over Mieke Julien geluidsnabewerking Erik Langhout ondertiteling Richard van Royen fotografie Wouter Bolier

Multimedia

Toneelspelen is doen alsof - complete film met voice-over en ondertiteling

In de film 'Toneelspelen is doen alsof' leidt een dove presentatrice de kijker rond door een theater. Ze neemt je mee naar de kassa, de kleedkamer, de techniekcabine, de foyer en de zaal. Ze geeft daarbij in gebarentaal uitleg over de belangrijkste aspecten van het theater maken. De film is gemaakt door Handtheater, het enige theatergezelschap in Nederland dat voorstellingen maakt in de Nederlandse Gebarentaal.

Acting is pretending 

In the film Toneelspelen is doen alsof (‘Acting is pretending’), a deaf presenter gives viewers a guided tour of a theatre. She shows them the box office, the coat check, the technicians’ booth, the foyer and the auditorium, explaining the main aspects of theatre in sign language. The film was made by Handtheater, the only theatre company in the Netherlands to give performances in Dutch Sign Language (Sign Language of the Netherlands). It is aimed at deaf children of senior primary school age. - with English subtitlesToneelspelen is doen alsof - fotoalbum screenshots filmToneelspelen is doen alsof - fotoalbum - productieToneelspelen is doen alsof - fotoalbum - gastles op Guyot SO - 2015-09-25Downloads