nav
archief 1990 - 2015
Brekebeen

Brekebeen

2001

Brekebeen is een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar over poppen die tot leven komen, gespeeld door een dove acteur en twee horende actrices in de Nederlandse Gebarentaal en het gesproken Nederlands. De voorstelling is 58 maal gespeeld en bekeken door 5354 bezoekers.

Info

Vroeger was Donna een prachtige pop met glanzende pijpenkrullen, in een schitterende baljurk. Nu is ze kaal en versleten. Ze ligt in een kelder tussen het kapotte speelgoed. Gelukkig heeft ze gezelschap van Sloeber, een lappenpop zonder oren. Op een dag struikelt Jip hun leven binnen, een clownspop met een gebroken been. Drie afgedankte poppen, geen kind wil nog met ze spelen. Was ik maar zoals vroeger, denkt Donna. Sloeber trekt een muts over zijn ontbrekende oren; zo ziet hij er toch prima uit? 
'Ik heb lekkere flaporen en een volle bos haar. Als ze mij repareren, kan ik hier zo weg.' zegt Jip.

Brekebeen is een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Er wordt gespeeld door een dove acteur en twee horende actrices. In hun onderlinge communicatie maken ze gebruik van respectievelijk de Nederlandse Gebarentaal en het gesproken Nederlands. Bij de voorstelling is een uitvoerige lesbrief verschenen met werkvormen zowel voor dove als voor horende kinderen.

Medewerkers

spel Tingue Dongelmans, John van Gelder en Yvonne Kuhfus regie Johan Hobo gebarenregie Mieke Julien script Tingue Dongelmans vertaling naar NGT Mieke Julien, Sandra Markies, Sarah Muller decor Annelies Douze (ontwerp), DOK decoratelier(uitvoerend) kleding Annelies Douze (ontwerp) Hanneke Emens (uitvoerend) licht John Neufeld (ontwerp), STAP en Ali Shafiee (uitvoerend) muziek Rob Roeleveld bewegingsadvies Erik Feenstra affiche Colette van den Berg, Hilde Salverda fotografie Syll Schaap lessen NGT John van Gelder productie Teja Vossen

Multimedia

Brekebeen - fotoalbum - voorstelling

© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst
© Jesse van der Horst


Downloads