nav
archief 1990 - 2015

Die ik ben

1996 ,niet uitgevoerd

'Die ik ben' is een serie van vier tweetalige voorstellingen van ruim een uur. In 'Die ik ben' voeren vier duo’s van een dove en een horende vrouw ieder het verhaal uit hun leven ten tonele dat hen het meest karakteriseert.

Info

Toen je me vroeg wat het verhaal van mijn leven is, wist ik het meteen: dat ik als tienjarig Spaans meisje in een zomerjurkje ons huis in Spanje verliet met mijn moeder, broertje en zusje zonder te weten waar naartoe, om diezelfde dag nog te landen op Schiphol waar het sneeuwde, en ik had nog nooit sneeuw gezien.

Die ik ben is een serie van vier tweetalige voorstellingen van ruim een uur. In Die ik ben voeren vier duo’s van een dove en een horende vrouw ieder het verhaal uit hun leven ten tonele dat hen het meest karakteriseert. Voor de pauze vertelt de ene vrouw haar verhaal getolkt door haar duopartner, na de pauze draaien de rollen om. De toneeltekst is gebaseerd op een uitvoerig interview met iedere vrouw. De vrouwen bedenken samen met een professionele decorontwerper het decor. De regie is in handen van verschillende vrouwelijke regisseurs.