nav
archief 1990 - 2015
Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg

2003

De DVD Rupsje Nooitgenoeg is een samenwerkingsproject van Handtheater in Nederland en FANS in Bolivia. Op de dvd staan twee verhalen in de Nederlandse Gebarentaal en getolkt in het Nederlands: Rupsje Nooitgenoeg en Kikker is Verliefd. En twee verhalen in de Boliviaanse Gebarentaal en getolkt in het Spaans: Sapo y el Pajarito en El Gato Tragón.

Info

‘s Nachts lag er, in het maanlicht, een eitje op een blad.
Zo begint het wereldberoemde boek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle over het onverzadigbare rupsje dat na het verorberen van vruchten, taartpunten, stukken worst en zelfs een zure bom, nog steeds niet genoeg heeft. Als hij eenmaal zijn buikje vol heeft gegeten, spint hij zich in en ontpopt zich uiteindelijk als wonderschone vlinder.
Rupsje Nooitgenoeg is een verhaal waar kinderen niet genoeg van kunnen krijgen.
Met als decor de aantrekkelijke illustraties uit het prentenboek vertelt de dove acteur
Ali Shafiee het verhaal van het rupsje in de Nederlandse Gebarentaal met een voice-over in het gesproken Nederlands. De visuele en beeldende kracht van de gebarentaal maakt het verhaal - ook voor horende kinderen - extra aantrekkelijk.

Ook de ontroerende Kikker in de boeken van Max Velthuijs is de lieveling van vele kinderen. In Kikker is verliefd wordt hij overmand door verwarrende gevoelens.
Zijn hart doet van boem-boem-boem en hij bloost, donkergroen! 
Hij roept de hulp in van Haas en die stelt de diagnose: Kikker is verliefd.
Ik voel me fantastisch, roept Kikker opgewonden. Ik ben verliefd!
Dat is goed nieuws. En op wie ben je verliefd? vraagt Varkentje.
Ja, op wie? Daar heeft Kikker nog niet over nagedacht.
De dove actrice Perwin Schol vertelt in de Nederlandse Gebarentaal hoe het afloopt met de verliefde Kikker. Ook hier vormen de illustraties het decor en is er een voice-over in het gesproken Nederlands.

Multimedia

Rupsje Nooitgenoeg - complete film

De DVD Rupsje Nooitgenoeg is een samenwerkingsproject van Handtheater in Nederland en FANS in Bolivia. Op de dvd staan vier verhalen waarvan twee in de Nederlandse Gebarentaal en twee in de Boliviaanse gebarentaal. Hierboven is de film 'Rupsje Nooitgenoeg' te zien. Kikker is Verliefd - complete filmDownloads