nav
archief 1990 - 2015
Stoplicht

Stoplicht

1991, 1992, 1993

Stoplicht is een caleidoscoop van tragi-komische sketches. In Stoplicht vertelt John van Gelder verhalen aan de hand van voorwerpen die het publiek heeft meegenomen.

Info

Stoplicht ontstaat door improvisatie. John van Gelder organiseert in 1991 drie avonden in de kleuren van het stoplicht (groen, oranje, rood).

Het publiek wordt gevraagd om een voorwerp mee te nemen in de kleur van die avond. Dat mag van alles zijn: een hoed, pop, sjaal, vergiet, doos, plastic zak, touw etc.

De voorwerpen worden om 20.00 uur ingeleverd. Tussen 20.00 en 20.30 wordt het decor ingericht met de voorwerpen en neemt John de voorwerpen in zich op.

Om 20.30 komt het publiek binnen en begint de voorstelling. John improviseert met en aan de hand van de voorwerpen, kleine en grote verhalen, grappige en gevoelige verhalen.

Uit de geïmproviseerde verhalen van die drie avonden maakt John een keuze voor een avondvullend programma.

Het decor bestaat uit een verzameling lappen en voorwerpen in de kleuren van het stoplicht: groen, oranje en rood. Op het toneel staan, liggen en hangen een gieter, knijpers, een waslijn, een bol wol, een vergiet, een handdoek en een helm, om maar wat te noemen.

Aan de hand van die kleurige voorwerpen vertelt John verschillende verhalen en speelt hij diverse rollen. Hij is een brandweerman, die in vuur en vlam staat, de vader van zijn dochtertje, een jongetje dat niet op dansles wil en nog veel meer.

Medewerkers

spel John van Gelder regie Mieke Julien decor John van Gelder fotografie Mieke Julien

Downloads