nav
archief 1990 - 2015
Theo & Vincent DVD

Theo & Vincent DVD

2006

Theo & Vincent, een briefwisseling in de Nederlandse Gebarentaal is een mooie en indringende verfilming van de gelijknamige theatervoorstelling over de broers Van Gogh, met Jean Couprie in de rol van Theo en John van Gelder in de rol van Vincent.

Info

Theo & Vincent gaat over het leven en werk van Vincent van Gogh gedurende de laatste twee jaren van zijn leven en over de band tussen de twee broers.

In september 2006 wordt het toneelstuk Theo & Vincent, met Jean Couprie in de rol van Theo en John van Gelder in de rol van Vincent, verfilmd. Filmer Cees Samsom bewerkt het toneelscript tot een filmscript. Voorafgaand aan de opnamen wordt de theaterzaal van Cultureel Centrum 't OOG aangepast. Geloogde houten deuren verhullen de moderne deuren van het theater. De brandslang wordt verstopt achter een nepmuurtje. Decorontwerper Jacques Kriek maakt een extra muur na en ontwerpt een nieuw doek in de schilderstijl van Van Gogh.
Op 25 november 2006 vindt de première plaats in Cultureel Centrum 't OOG in Amsterdam.
Het uiteindelijke resultaat is een DVD met een Nederlandse voice over en ondertiteling in het Nederlands, Frans en Engels. 

Medewerkers

spel Jean Couprie en John van Gelder script en spelregie Mieke Julien camera Cees Samsom NSC focuspuller Mirco Maassen grip Appie vermeeren licht Maarten van Rossem lichtassistentie Remco Gianotten geluid Menno Euwe VCA beeldregie Cees Samsom NSC editor Paul de Heer geluidsnabewerking Erik Langhout dvd authoring Ben De Loenen vertaling naar ngt Handtheater vertaling Frans Marie Luc Grall vertaling Engels Kevin Cook ondertiteling Erik Pezarro voice-over Mieke Julien kleding Teja Vossen decor Jacques Kriek, John van Gelder productie Teja Vossen fotografie Maarten van Rossem met dank aan Will Hendriks, Eduard Leuw, Tonny van Kleinwee en Wietske Visser
 

Multimedia

Theo & Vincent DVD - fotoalbum making ofDownloads